Na človeških stopalih se nahaja veliko drobnih točk, ki spodbujajo delovanje vseh naših vitalnih organov, krvnega obtoka in endokrinih žlez. Pri refleksno-conski oz. refleksni terapiji terapevti s pritiskanjem na refleksne cone na stopalih izzovejo refleks, ki preko živčnih, električnih, kemičnih in magnetnih impulzov vzpodbuja samozdravilni mehanizem telesa, ter pomaga pri številnih težavah (težave s hrbtenico, glavoboli, nespečnost…). Da hoja brez obutve enostavno »paše« pa naši otroci vedo brez velikih študij, saj so vsi, brez izjem, radi bosi. A, če smo odrasli iskreni, moramo priznati, da tudi nekaj nas rado čuti svobodna stopala. Kako prijeten je občutek, ko prideš pozimi v stanovanje in sezuješ tople, a neudobne čevlje. Človek se počuti tako lahkega, in ob električnem talnem gretju stopal ni treba takoj tlačiti v copate. Noge, v katere nas tako rado zebe ostanejo prijetno tople in svobodne.

Ne glede ali stanovanje obnavljate ali gradite nov dom, pomislite na zimske dni in pod talne obloge načrtujete ogrevanje z grelnimi preprogami ali grelnimi folijami. Z enostavnim polaganjem, ki bistveno ne spremeni višine tal, je uporaba električnega talnega gretja možna skoraj pod vsako talno oblogo. Uporabe talnega gretja se boste razveselili tudi ob opremljanju prostora, saj bodo proste ostale vse stene. S cenovno ugodno rešitvijo pa boste več kot zadovoljni, tudi ob opazovanju svojih otrok, ki bodo brez copat, uživali v igri na tleh.

Hoja z bosimi stopali krepi mišice in izboljšuje tekaško tehniko, ščiti pred razvojem glivičnih bolezni, popravi se deformacija stopala, krepi se imunski sistem, pogosto izginejo težave z ahilovo tetiv ipd. Veliko ljudi pa bosonogo teče ali hodi po mehki travi ali mivki le na dopustu, a kot vidimo bi morali to početi večkrat. Kot z vsako novo navado, pa je tudi z bosonogo hojo treba začeti počasi. Ker se stopala morajo najprej navaditi na nove obremenitve, je praktična rešitev talno ogretje. S hojo brez copat po stanovanju boste lahko svoja stopala počasi privajali in razvajali tudi pozimi v objemu svojega doma. Vaša stopala vam bodo hvaležna.

Naložbo (izdelavo spletnih strani in spletne trgovine) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.