Članki

Električno talno gretje – idealno za adaptacije

Električno talno gretje pri adaptaciji

Pri talnem ogrevanju je celotna površina tal velik grelni element, ki enakomerno porazdeli topel zrak v prostoru. Tako je njegov temperaturni profil skoraj idealen – prijetna toplina pri nogah, primerno hladen zrak v višini glave in majhna hitrost zraka, ki dviguje prah. Zaradi velike površine lahko prostore ogrevamo pri nižjih temperaturah, kar se pozitivno kaže tudi na mesečnem računu za ogrevanje.

Vgradnja pri adaptaciji

Talno ogrevanje lahko položite neposredno pod različne zaključne sloje, kot so keramične ploščice, laminati, parketi, plastične obloge in celo itisoni. Poleg ugodne cene in hitre namestitve brez dragih gradbenih del, boste prihranili tudi pri prostoru, saj ne potrebujete kotla, grelnika vode (bojlerja), dimnika, drvarnice, niti radiatorjev.

Zaradi navedenih lastnosti in direktnega sistema vgradnje je električno talno gretje pri adaptaciji obstoječih prostorov idealno. Če vaš prostor nima zadovoljive talne izolacije ali pa bi jo preprosto želeli pojačati, lahko to storite z namenskimi izolacijskimi ploščami F Bord, ki jih položite na obstoječo površino, na njih pa električno talno ogrevanje.

 1. ploščice
 2. elastično lepilo oz. samorazlivna izravnalna masa
 3. grelna preproga MySun
 4. talno tipalo
 5. namenska izolacijska plošča F-BOARD
 6. elastično lepilo
 7.  obstoječa tla

Električno talno gretje pri adaptaciji

Montaža talnega ogrevanja je hitra in enostavna. Takšno ogrevanje je prijetno zaradi enakomerne porazdelitve toplote po veliki površini tal, ki so le nekaj stopinj toplejša od temperature v prostoru. To je še posebej pomembno za ljudi, ki trpijo zaradi alergij, saj so zaradi manjše vlažnosti in boljšega zraka v prostoru, ogrevanim s talnim gretjem, alergije manj izrazite.

Primerne talne obloge

Električno talno gretje je možno namestiti pod vse običajne vrste talnih oblog:

 • keramične ploščice
 • parket
 • laminat
 • plastične obloge
 • itison

Sistemi električnega talnega gretja MySun so izredno učinkoviti in imajo številne prednosti tako pred toplovodnimi sistemi kot tudi pred drugimi oblikami električnega in plinskega ogrevanja. V naši ponudbi so na voljo grelne folije in grelne preproge, ki bodo s pravilno namestitvijo grele vaša stopala desetletja dolgo.

Za več informacij o uporabi električnega talnega gretja pri adaptaciji ali novogradnji nas kontaktirajte:

Kontaktni obrazec

  ** KOOP TRGOVINA d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pogojih poslovanja.

  Več o talnem električnem gretju pa si lahko preberete v TEM članku.