Vas pozimi pogosto zebe v podplate, ko hodite naokoli po vašem stanovanju? Vas boli glava, ko prejmete račun za ogrevanje? Vas motijo radiatorji, ki jih imate po celem stanovanju? Ti znajo biti prava nadloga, saj zavzamejo precej veliko prostora in tako povzročajo nekoliko večjo porabo prostora, ki bi ga sicer lahko drugače, bolj kvalitetno izkoristili. V kolikor vas mučijo zgoraj naštete težave, je čas, da spoznate talno ogrevanje.

Talno gretje je najstarejši poznan sistem centralnega gretja prostorov. Tak način ogrevanja je pravzaprav znan že iz rimskih časov, kjer je bil prenosnik toplote zrak oziroma dimni plini, ki so krožili po kanalih pod hišo. Talno gretje spada v tako imenovano skupino ploskovnih ogrevanj, kjer najdemo že stensko in stropno ogrevanje. Cevi so položene v tla in toplota ogrete vode se prenaša od cevi na talno konstrukcijo in od tod na zrak v prostoru v obliki sevanja in konvekcije. Pri tleh so temperature najvišje in proti stropu padajo, temperaturni profil po višini prostora pa je najbližji idealnemu.

MRZLA STOPALA

Izkazalo se je, da so mrzle noge posledica pretežno sedečega dela povezano s slabšo prekrvavitvijo. Po večini se s tem problemom srečujejo predvsem ženske, vedno več pa je tudi moških, ki poznajo ta neprijeten občutek. Da bi telo ohranjalo stalno telesno temperaturo v mrazu omeji dotok krvi v stopala in dlani ter tako omogoči srcu in možganom primerno temperaturo za pravilno delovanje. Pri nizkih temperaturah se drobne podkožne arterije zožijo, da se omeji razpršitev toplote. Mrzla stopala niso le neprijetna nadloga na delovnem mestu. Velikokrat povzročijo prehlad, otrdelost nog in težave povezane z mehurjem. Posledično se pojavi nezbranost, povečanje napak pri delu in nezadovoljstvo pri opravljanju dela. Zato je priporočljivo, da poskrbite, da vas ne zebe v stopala in s tem preprečite zdravstvene težave za boljše psihično in fizično počutje. Zdravo življenje, telovadba s stopali in masaža so naravna sredstva za izboljšanje teh težav. Če izvor težav niso motnje v organizmu, sta marsikdaj dovolj že zdrava prehrana, bogata z vitamini in minerali, ter gibanje. Kadar sedite za pisalno mizo, si poskušajte pod stopala namestiti podnožno desko ali pručko, da noge niso v stiku s tlemi, ki so navadno mrzla. Priporočamo pa vam namestitev talnega ogrevanja, saj boste lahko doma bili brezskrbni, vaša stopala pa bodo vesele postopala po ogrevanih tleh.

MITI TALNEGA OGREVANJA

S pojavom talnega ogrevanja so se pojavili tudi miti, ki pravijo, da je talno ogrevanje škodljivo za vas. Mi vam bomo, na podlagi dolgoročnih izkušenj in znanja, te mite ovrgli.

Mit št. 1: Talno ogrevanje potrebuje več časa, da ogreje hišo, zato temperatura nikoli ne ostaja enakomerna.
Medtem ko, električno talno ogrevanje deluje skoraj tako hitro kot radiatorji, so hidravlični sistemi nekoliko počasnejši. Vendar to ne pomeni, da morate prenašati nizke temperature. Pomembno je, kako nastavite svoj sistem, da kar najbolje ustreza vašemu načinu življenja in ohranja udobno temperaturo v vašem domu.

Mit št. 2: Talno ogrevanje ni zdravo.
Talno ogrevanje za razliko od ogrevanja z radiatorji, preprečuje kroženje delcev prahu, ki lahko povzročajo alergije ali slabosti.

Mit št. 3: Talno ogrevanje povzroča otekanje nog.
V zgodnejši dobi razvoja talnega ogrevanja se je lahko sobna temperatura dvignila celo nad 35 °C in v tem primeru bi vam noge lahko zatekle. Toda pri današnjih sistemih se to ne dogaja več, še posebej, če je vaša hiša dobro izolirana.

PONUDBA

S pomladnim mesecem marcem že lahko potegnemo črto čez skoraj končano kurilno sezono in si pridobimo jasno sliko višine stroškov sezonskega ogrevanja naše hiše. Vsi dobro vemo, da je ogrevanje eden največjih finančnih stroškov, ki nas vsako leto znova močno udari po denarnici. Pa vendar vedno znova odlašamo s posodobitvijo ogrevalnega sistema. Investicija v novo talno ogrevanje se vam bo povrnila že v 10-tih letih ali celo prej, prav tako vam bo talno ogrevanje izboljšalo počutje in ogrelo vaša stopala. Sedaj pravi čas, da tudi največji skeptiki investirate v montažo talnega ogrevalnega sistema. Na naši spletni strani si lahko pogledate celotno ponudbo električnega ogrevanja, kjer boste seveda našli tudi talno ogrevanje.

Naložbo (izdelavo spletnih strani in spletne trgovine) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.