Članki

Od skice do izvedbe

Od skice do izvedbe- Grelna folija

Kako do učinkovitega in varčnega sistema električnega ogrevanja?

V podjetju Koop trgovina vam ne nudimo samo zapakiranih izdelkov, ampak vam ponujamo tudi rešitve in vam svetujemo. Pogosto smo z vami že v začetni fazi projektiranja novogradnje oz. adaptacije. Tako je nastal projekt od skice do izvedbe.
Eden takšnih primerov je projekt, ki smo ga pred kratkim izvedli za stranko, ki se je odločila za talno ogrevanje v kuhinji in v dnevnem prostoru.
Najprej smo se pogovorili s stranko glede njenih želja in potreb ter o vrsti talne obloge, kajti od tega je v veliki meri odvisno, kateri tip in moč grelnega telesa vgraditi. Stranka v tem konkretnem primeru se je odločila, da bo odstranila obstoječi laminat, položila talno ogrevanje in položila nazaj obstoječ laminat.

Sledila je skica, ki jo je pripravila stranka:

Od skice do izvedbe- Grelna folija

Na podlagi skice smo izrisali prostor v merilu …

Od skice do izvedbe- Grelna folija

… in že po nekaj usklajevanjih smo naredili točen načrt polaganja grelih teles. Pod cone, kjer so elementi (kuhinjski pult, sedežna, televizija), smo se odločili, da grelnih teles ne bomo položili.

Od skice do izvedbe- Grelna folija

Po izdelavi načrta je sledila montaža. Najprej namenska talna izolacija STR …

… nato pa še polaganje grelne folije MySun

Čez grelno folijo MySun smo položili še zaščitno folijo. Vso zadevo smo priklopili na termostat MySun Smart Digi in s tem je bilo naše delo končano. Stranka je nato položila nazaj obstoječ laminat in postavila elemente oz. pohištvo na svoje mesto. V zgolj dveh dneh je bilo videti spet vse tako kot prej.

Če razmišljate o tem, da bi v svojem domu imeli talno gretje, je zgoraj opisani primer lep dokaz, da je z ustreznim pristopom in strokovnimi nasveti to mogoče izpeljati na enostaven in hiter način, brez obsežnih gradbenih in inštalacijskih posegov.

V podjetju Koop trgovina d.o.o. nudimo strokovno svetovanje in tudi izvedbo montaže vseh sistemov ogrevanja MySun. V primeru pomislekov ali dodatnih vprašanj nas brez zadržkov kontaktirajte.

Opisani primer si lahko ogledate tudi v videu

Kontaktni obrazec

    ** KOOP TRGOVINA d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pogojih poslovanja.

    Več o talnem električnem gretju pa si lahko preberete v TEM članku.

    Od skice do izvedbe- Grelna folija

    Od skice do izvedbe- Grelna folija