Članki

Zakaj izbrati električno talno gretje?

Zakaj električno talno gretje

Ste se kdaj spraševali zakaj električno talno gretje?

1. Cena električnega talnega gretja

Stereotip, da je električno gretje drago, danes ne drži več. Uporabniki so se prepričali, da ima ogrevanje na električno energijo številne prednosti pred tradicionalnimi centralnimi sistemi ogrevanja. Nizka začetna investicija, varčnost, preprosta in cenovno ugodna montaža brez večjih gradbenih posegov, hitra prilagoditev sistema in dolga življenjska doba je samo nekaj pozitivnih značilnosti električnih sistemov ogrevanja.

Sistemi električnega talnega gretja so primerni za vse vrste prostorov, lahko pa se uporabijo pod večino končnih talnih oblog. Grelna telesa so ali grelni kabli oz. grelne preproge ali pa grelna folija – bistvena razlika med njima je v načinu vgradnje in ceni. Cena talnega gretja MySun je že od 28,50 €/m2.
Zakaj električno talno gretje

2. Ugodna izkušnja uporabe električnega talnega gretja

Glavni razlog je v praktično idealnem profilu toplote, ki ga z radiatorskim ogrevanjem in z IR paneli ne moremo doseči. Izvor toplote je pri tleh, ki jo enakomerno oddajajo v prostor, toplota pa se počasi dviga proti stropu. To pomeni, da ne prihaja do pregrevanja zraka pod stropom in s tem do nepotrebne porabe energije.
Ker gre za nizko temperaturno ogrevanje, je zrak ob električnem talnem gretju nekoliko bolj hladen, kar posledično pomeni večjo relativno vlažnost in manjšo izsušenost zraka v prostoru. To je neprecenljiva prednost v hladnejših mesecih, ko je naš imunski sistem oslabljen. Počutili se boste bolje in imeli višjo odpornost na gripo in podobne infekcije, ki nas pozimi pogosto mučijo. S sistemom talnega gretja se boste izognili toplejšim oziroma hladnejšim conam, ki se sicer lahko pojavijo pri radiatorskem in IR ogrevanju.

Ta sistem ogrevanja ne povzroča kroženja zraka in s tem dvigovanja prahu, zato bodo bili prostori v vašem domu bolj prijetni za bivanje, predvsem za vse, ki imajo astmo in alergijo na hišni prah. Prav tako se boste izognili suhemu zraku, ki je pogost pojav pri konvencionalnih načinih ogrevanja. Tako lahko pozabite na nevšečnosti razdraženih oči, tegobe z nosno sluznico in na podobne simptome, ki jih povzroča suh zrak. Zato ni nobene potrebe po vlažilcih zraka, občutno pa je zmanjšana tudi možnost nastanka zidne plesni.

Zakaj električno talno gretje

3. Postavitev talnega gretja

Dobavljiva sta dva sistema električnega talnega gretja MySun, grelne preproge in grelne folije.
Ko se grelne preproge MySun lahko polaga pod večino talnih oblog, se grelne folije MySun polagajo izključno pod plavajoče pode – pode, ki se ne lepijo na tla ( laminat, nekateri parketi, vinili…). Montaža talnega gretja je hitra in preprosta – električar ga lahko v enem dnevu postavi na 50 do 60 m2.
Za pravilno delovanje sistema električnega talnega gretja MySun je potreben ustrezen termostat s talnim in stenskim senzorjem. Namensko konstruirani termostati za upravljanje s sistemom električnega talnega gretja MySun vsebujejo dve tipali – eden je vgrajen v sam termostat in meri temperaturo zraka v prostoru, drugo tipalo pa se položi v tla ob grelni element in meri temperaturo tal. Tako je zagotovljeno natančno upravljanje temperature tako zraka v prostoru, kot tudi temperature tal.

4. Če še ne veste zakaj električno talno gretje se nam glasite za brezplačno svetovanje:

Kontaktni obrazec

  ** KOOP TRGOVINA d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pogojih poslovanja.

  Več o električnem talnem gretju si lahko preberete tudi v TEM članku

  Grelna preproga MySun GP
  Grijaća folija MySun GF
  Termostat Smart Digi
  pameten termostat mysun wifi