Ne le v Evropi, pridobivanje energije z okolju prijaznimi sistemi, je aktualna globalna tema. Tehnologije se nenehno prilagajajo zahtevam, zanimanje za razvoj energetsko učinkovite in ekološko prilagojene ogrevalne tehnike pa nenehno raste.

Pri zunanjih nizkih temperaturah hodite po stanovanju bosi. Ekološka neumnost? Nikakor. Sistemi talnega ogrevanja so veliko boljši od svojega ugleda in zato postajajo vse bolj priljubljeni. Nekoč je veljalo prepričanje, da toplota iz tal škoduje zdravju, predvsem da lahko vodi do težav z žilami v nogah. Vsekakor je bilo to res- s sistemi, nameščenimi v preteklosti. Ker so bile hiše in stanovanja takrat slabo izolirane, so bile za talno ogrevanje potrebne višje temperature. Tla so segreli na približno 40°C, kar je dejansko dejavnik tveganja za vensko trombozo.

Pri sodobnih sistemih, ki delujejo s temperaturami med 25 in 30°C, to tveganje ne obstaja več. Leta 1995 je Evropsko društvo za flebologijo v študiji ugotovilo, da talno ogrevanje ne vpliva na venske motnje. In od takrat naprej se tako ogrevalni sistemi kot tudi izolacija hiš še naprej močno izboljšujejo. Prav zato je v novogradnjah postalo talno ogrevanje že kot nek standard, ki konec koncev dviguje tudi ceno nepremičnini. Talno ogrevanje je lahko osnovno ali dopolnilno.

Talno ogrevanje ustvarja prijetno toploto. Sistem deluje neposredno na tla in prostor se ogreva od spodaj navzgor. Blaga toplota, ki se dviga iz tal, zagotavlja prijeten občutek neposredno na stopalih. Poleg tega je idealen za alergike, saj preprečuje intenzivno gibanje zraka, ki nastane pri običajnem ogrevanju. Tudi starši majhnih otrok cenijo tovrstno ogrevanje, saj se otroci ne igrajo na hladnih tleh. Nikakor pa talnega ogrevanja ni mogoče premagati na vizualnem področju- navsezadnje je popolnoma neviden.

Poznamo električni in vodni sistem talnega ogrevanja. Talno ogrevanje je primerno tako za novogradnje, kot tudi pri obnovah starejših stavb. Ker pri obnovi večje gradbene ukrepe zahteva vodni sistem, je bolj priporočljiva ureditev električnega sistema talnega ogrevanja. Pri električnem talnem ogrevanju pa ločimo sistem z uporabo:

  • grelnih preprog in
  • grelnih folij

In kakšna so dejstva o grelnih folijah?

  1. Grelne folije so najtanjša varianta električnega talnega ogrevanja. Ravno to dejstvo jim daje veliko prednost pred drugimi oblikami talnega ogrevanja, predvsem talnega ogrevanja na vodni osnovi.
  2. Grelna folija pretvori več kot 99% energije v prijetno toploto, ne da bi pri tem bile opazne izgube pri porabi energije.
  3. Grelno folijo je mogoče kombinirati s skoraj katero koli talno oblogo in gradbenim materialom. Folijo se enostavno namesti na finalno plast, na njo pa položi izbrana talna obloga. Ker je izredno tanka, se prostornina prostora ne spremeni, zaradi česar je to idealen sistem ogrevanja zlasti za obnove, prenove in preureditve stavb.
  4. Delovanje grelne folije je pod nadzorom s pomočjo nameščenega temperaturnega regulatorja. Temperaturni senzorji omogočajo ogrevanje po potrebi z optimalnim nadzorom višine in trajanja ogrevanja.

Tisti, ki jih doma zebe, se ne počutijo dobro; ne počutijo se dobro niti tisti ki imajo v času, ko sedijo na sedežni garnituri v dnevni sobi, v mislih le izračun stroškov za ogrevanje. Si ne želite biti v nobeni teh dveh skupin, pač pa si želite prijeten, enakomerno topel dom? Talno ogrevanje z grelnimi folijami bo ustvarilo prav to. Da se boste lažje odločili poglejte našo ponudbo grelnih folij, za več informacij pa nas kontaktirajte preko podstrani kontakt.

Naložbo (izdelavo spletnih strani in spletne trgovine) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.